Mijn naam is Nathalie Meevissen en ik ben in juni 2016 afgestudeerd aan de opleiding Docent Dans aan de Dansacademie van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en ik ben eigenaresse van dansschool ‘N Dance.

Toen ik drie jaar was ben ik begonnen met kleutergym op muziek en vanaf dat moment ben ik nooit meer gestopt met dansen. Tijdens mijn jeugd heb  ik jazzballet, showballet en streetdance gedaan bij verschillende dansverenigingen in Echt. Vanaf de middelbare school volgde ik twee á drie lessen in de week, waaronder anderhalf uur klassiek ballet. Ook volgde ik naast school workshops en cursussen, waarbij ik het diploma ‘dansanimator’ heb behaald.

IMG_81643388084036                   DSC_5305+W                           2.4

Op het moment dat ik met de opleiding docent dans begon wist ik dat ik na deze opleiding mijn eigen dansschool wilde beginnen in de gemeente Echt-Susteren. Met dit doel voor ogen heb ik het hoogste rendement kunnen halen uit de aangeboden leermomenten van de opleiding. Daardoor ben ik niet alleen heel breed opgeleid, maar ben ik voorbereid op dansles geven aan alle doelgroepen in de maatschappij en heb ik me daarnaast kunnen specialiseren op specifieke doelgroepen. Zo heeft mijn afstudeeropdracht plaatsgevonden in het primair onderwijs en heb ik een doorlopende leerlijn dans ontwikkeld voor de groepen een tot en met vier van een basisschool.

DSC_57293.9

Ik geef al een aantal jaren, toen nog naast mijn opleiding, dansles aan kinderen vanaf 2,5 jaar. Tijdens deze lessen heb ik veel kunnen leren over werken als dansdocent in de praktijk. Doordat deze lessen zo goed liepen heb ik ervoor gekozen om al tijdens mijn vierde en laatste studiejaar te starten met danslessen onder mijn eigen naam: ‘N Dance.

Mijn doel met ‘N Dance is om een moderne dansschool op te zetten die staat voor dansplezier, culturele en sociale ontwikkeling van alle leeftijden en doelgroepen in de maatschappij.

In de aankomende jaren hoop ik mijn ambities waar te kunnen maken en veel mensen te kunnen enthousiasmeren voor dans. Daarnaast hoop ik mensen te overtuigen van het feit dat dans een positieve invloed heeft op onder andere de cognitieve, sociale en fysieke ontwikkelingen van mensen, ongeacht de leeftijd en fysieke toestand.

Met veel passie en liefde ga ik deze dansante uitdaging aan en daarom hoop ik u allen spoedig terug te zien in een van de danslessen, de workshops of de dansdemonstraties!

Met dansante groet,

Nathalie MeevissenNathalie3

 

One thought on “Nathalie

  1. Hey Nathalie,

    Ik ben de stagiaire van Monique van der Vleuten cultuurcoach. De cultuurzomer staat weer voor de deur en dit jaar willen wij ook jongeren hierin betrekken. Een paar weken geleden heb ik een enquete rond laten gaan op connect college en daaruit kwam naar voren dat er behoefte is aan een graffiti , fotografie maar ook aan een dansworkshop. Monique en ik moesten toen als eerste aan jou denken of dit niet misschien iets is waar jij ons bij kan helpen. Een dansworkshop voor de jongeren van Connect College.

    Ik ben benieuwd naar jou reactie.

    Groetjes

    Lawrence

Comments are closed.