Mayra Stroeken studeerde in 1999 af aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts) in de specialisaties Moderne Dans, Jazzdans en Tap. Tijdens haar studiejaren en in de jaren opvolgend heeft ze een meerdere studiereizen gemaakt naar West- Afrika waar ze zich heeft laten inspireren door de cultuur, muziek en dans. Na 2 jaar gewerkt te hebben in Nederland als dansconsulent voor het Basisonderwijs& CKV en docent Jazz, Tap en Afro bij instellingen als o.a. Artamuse Sittard en Kumulus Maastricht, spreidde ze haar vleugels uit naar het Caribische deel van Nederland, Aruba. image2
Zestien jaren heeft zij op Aruba gewerkt als docent  Modern Jazz, Tap en Afro. Werkte ze als cursusleider voor een geaccrediteerde PABO aan de lerarenopleiding basisonderwijs en CKV docent. Ze heeft als projectleider en curriculum ontwikkelaar meegewerkt aan het tot stand brengen van de kerndoelen en leerlijnen en methodes voor kunsteducatie op Aruba.
Ze heeft als moderne danser in verschillende dansproducties en interdisciplinaire producties van lokale artiesten gedanst en vele choreografieën verzorgd voor onder andere Koningin Beatrix, uiteenlopende nationale vieringen en het Caribbean Sea Jazz Festival. In deze jaren heeft ze studiereizen naar ‘dance capital’ New York kunnen maken. Vanuit de instelling om een leven lang te leren en te blijven verdiepen om tot een eigen bewegingsvocabulaire te komen, is zij voor verdere verdieping terug in Nederland, waar ze de danslessen voor het basisonderwijs voor N’Dance zal gaan verzorgen. De belevingswereld, authenticiteit en de creativiteit van kinderen daarbij vooropgesteld, in een mix van haar bewegingservaringen als inspiratie en horizonverbreding. Altijd in symbiose met een zeer uiteenlopende muzikale ervaring.
image1image5