Mijn dansopleiding startte op 11 jarige leeftijd op de muziekschool in Valkenswaard.

Op 13 jarige leeftijd deed ik auditie aan de vooropleiding klassieke dans op het Brabants Conservatorium in Tilburg.

Vanaf die tijd trainde ik onder leiding van ex- dansers van het Nationaal Ballet en docenten uit het voormalige Oostblok. Voor de opleiding was reizen geen optie en daarom woonde ik in een fijn gastgezin. Na twee jaar besloot ik te stoppen met deze opleiding tot uitvoerend danser. Ik keerde weer terug naar mijn ouders en mijn voormalige middelbare school om mij te richten op een andere studie.

Op het station in Eindhoven ontmoette ik een dansdocente die toen werkzaam was op mijn voormalige balletschool. Ze vroeg mij om aan haar les deel te nemen. Dat heb ik gedaan voor een enkele dag in de week. Niet lang daarna werd ik gevraagd om in Eindhoven auditie te doen voor een dansopleiding. Het toenmalige hoofd van deze opleiding stelde voor om meerdere dagen per week lessen te volgen.

In het vijfde en zesde jaar van mijn middelbare schooltijd volgde ik twee lessen klassieke dans aangevuld met moderne- en jazzdans. Ik ben daarna teruggekeerd naar Tilburg om een 4 jarige opleiding te volgen tot docent klassieke dans. Ik haalde mijn diploma Bachelor klassieke- en jazzdans ( eerste graad ) in 1990 aan de Fontys hogeschool in Tilburg. Daarna startte ik met lesgeven. In mijn meer dan dertig jarenlange loopbaan heb ik kinderen, jongeren en volwassenen weten te inspireren en motiveren voor het mooie kunstvak dans. Behalve het aanleren van techniek die nodig is om steeds beter te kunnen dansen wil ik iedereen de vrijheid en het plezier laten ervaren van dit fijne kunstvak.

Ik hoop nog veel leerlingen te mogen treffen die dit graag samen met mij willen ervaren. Graag tot ziens in de lessen klassiek, en klassiek/modern op woensdag.

Heel veel groetjes en hopelijk tot ziens in een van mijn lessen,

Jacqueline

Benieuwd naar de lessen van onze docenten Jacqueline? Meld je dan snel aan voor een proefles !

  • Kleuterballet (4 – 5 jaar): woensdag om 14:00 uur in Zaal Pejjerhaof
  • Klassiek ballet 1 (6 – 8 jaar): woensdag om 15:00 uur in zaal Pejjerhaof
  • Klassiek ballet 2 (9 – 12 jaar): woensdag om 16:00 uur in zaal Pejjerhaof
  • Klassiek / modern (12 – 18 jaar): woensdag om 17:00 uur in zaal Pejjerhaof